Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Η Πριγκίπισσα με τη μεγάλη μύτη!!

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας βασιλιάς που πολεμούσε ενάντια σε φοβερούς γίγαντες που ήθελαν να κατακτήσουν τη χώρα του.

Τελικά, ύστερα από πολλά χρόνια σκληρού πολέμου, κατόρθωσε να τους διώξει από το βασίλειό του.
 Όμως ο τελευταίος γίγαντας πριν εγκαταλείψει τη χώρα, καταράστηκε το βασιλιά με αυτά τα λόγια: ''Σε καταριέμαι να αποκτήσεις μια κόρη με πολύ μεγάλη μύτη. Μια μύτη που να ταιριάζει σε γίγαντα''.

Ύστερα από καιρό η βασίλισσα γέννησε ένα κοριτσάκι. Η μικρή πριγκίπισσα ήταν πάρα πολύ όμορφη και θα ήταν ακόμη περισσότερο αν δεν είχε αυτή τη μεγάλη μύτη... που ήταν αταίριαστη με το γλυκό  και υπέροχο προσωπάκι της.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα αγαπούσαν πολύ την κόρη τους. Τόσο πολύ που φρόντισαν να διαλέξουν από τους υπηκόους τους αυτούς,  με τη μεγαλύτερη μύτη, για να υπηρετούν  την πριγκίπισσα. Βλέπετε δεν ήθελαν η κορούλα τους να υποφέρει και να νοιώθει άσχημα για τη μύτη της. Έτσι το μικρό κορίτσι μεγάλωσε πιστεύοντας ότι έχει μια φυσιολογική μύτη.
Όταν έγινε 18 ετών, οι γονείς της κανόνισαν να την παντρέψουν, με το γιο του βασιλιά του γειτονικού βασιλείου. Το γεγονός αυτό έκανε την πριγκίπισσα πολύ ευτυχισμένη.

Όταν μάλιστα έμαθε ότι ο πρίγκιπας θα ερχόταν στο παλάτι για να τη γνωρίσει, αποφάσισε να πάει στο δάσος, για να φέρει λίγο φρέσκο νερό από την μαγική πηγή, να το προσφέρει στον μέλλοντα σύζυγό της. Εκεί συνάντησε τυχαία μια γριά, που της ζήτησε νερό. Με την ευγένεια που την χαρακτήριζε η κοπέλα την βοήθησε να ξεδιψάσει, χωρίς να ξέρει ότι στην πραγματικότητα η γριά ήταν μια νεράιδα. Εκείνη συμπάθησε αμέσως την νεαρή πριγκίπισσα αλλά την λυπήθηκε για τη μεγάλη της μύτη. 
'' Πω πω ! Τι άσχημη μύτη'' σκέφτηκε η νεράιδα κοιτάζοντας την κοπέλα. ''Πρέπει να κάνω κάτι να βοηθήσω το άτυχο κορίτσι''. Και με ένα κούνημα του ραβδιού της μεταμόρφωσε  τη μεγάλη μύτη της πριγκίπισσας, σε μια όμορφη, μικρή, γαλλική, μυτούλα.  Μόλις όμως, η κοπέλα έφτασε στην πηγή, είδε τον εαυτό της να καθρεφτίζεται στο νερό. ''Όχι, όχι η μύτη μου!'' φώναξε μόλις αντίκρισε το είδωλό της, και άρχισε να κλαίει απελπισμένα. '' Τι απέγινε η μεγάλη όμορφη μύτη μου;; Με αυτήν εδώ τη μύτη δεν θα αρέσω στον πρίγκιπα μου, ούτε θα θέλει να με παντρευτεί πια''.

Πολύ στενοχωρημένη,  επέστρεψε στο παλάτι, και μέχρι να φτάσει τα δάκρυα έτρεχαν ποτάμι από τα μάτια της. Εκεί βρήκε τον πρίγκιπα να την περιμένει και η καρδιά της γέμισε αγωνία. Μόλις όμως τον αντίκρισε,................τι έκπληξη! Ο πρίγκιπας είχε μικρή μύτη, πολύ μικρότερη από αυτές που είχε δει έως τώρα.
Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλον, παντρεύτηκαν και απέκτησαν πολλά παιδιά. Κάθε παιδί τους είχε διαφορετική μύτη. Έτσι η πριγκίπισσα έμαθε ότι οι μύτες των ανθρώπων έχουν πολλά και διαφορετικά σχήματα. Άλλες είναι  μεγάλες, άλλες μικρές, άλλες μυτερές , ενώ άλλες πλατιές. Όλες είναι ωραίες και μοναδικές όταν τις συνηθίζουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...